Nieuwsbericht nationale molendag

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vond de 43ste editie van de nationale molendag plaats. Ook dit jaa

Meer info

Nieuwsbericht behoud molens

De molen is misschien wel één van de belangrijkste Nederlandse cultuurkenmerken van

Meer info

Nieuwsbericht molen gebruik

Al sinds de prehistorie wordt er gebruik gemaakt van de eerste primitieve molens, namelijk de han

Meer info

Over ons

Ben jij ook helemaal gek op molens zoals wij? Dan zit je hier op deze website zeker helemaal goed. Hier kom je namelijk ontzettend veel te weten over molens en alles wat hiermee te maken heeft. Wij zijn van mening dat de molens een enorm belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse cultuur en wij vinden het dan ook erg belangrijk dat meer mensen op de hoogte zijn van het nut van deze molens en wat deze vroeger allemaal voor de samenleving hebben betekend.

Het behoud van de molens

De molens die tegenwoordig nog in Nederland te vinden zijn, hebben allang niet meer dezelfde economische functie als vroeger, maar ze zijn desalniettemin toch een belangrijk onderdeel van deze samenleving. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom wij het belangrijk vinden dat de molens behouden worden en dat er niet nog meer worden afgebroken. In de afgelopen eeuw zijn er meer dan 9000 molens afgebroken omdat deze geen economische functie meer hadden en zodoende alleen maar geld kostte. Tegenwoordig zijn er echter een aantal verenigingen, met als grootste Vereniging De Hollandsche Molen, die ervoor zorgen dat de molens behouden blijven en dat de molens niet meer zomaar kunnen worden afgebroken. Het is erg belangrijk om deze verenigingen te steunen, aangezien deze een groot aandeel in het behoud van de molens hebben. Wij raden het je daarom ook zeker aan om lid te worden, zodat ook jij kunt bijdragen aan het behoud van de Nederlandse traditionele molens. Kijk op deze website voor meer informatie en blijf tevens op de hoogte van het laatste nieuws rondom de molens.

 

Nieuwsbericht molen gebruik

Al sinds de prehistorie wordt er gebruik gemaak

Meer info

Nieuwsbericht behoud molens

De molen is misschien wel één van

Meer info

Kaart

Wanneer je meer wilt leren over molens in Nederland, dan wil je er wellicht ook wel eens een paar bezoeken. Dit zal in ons land geen probleem zijn, want Nederlandse molens zijn er zeer veel en ook veel verschillende soorten molens. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan werkende molens, maar ook aan oude (niet-werkende) molens en windmolens. Wij hebben voor jou een kaartje waarop alle molens in Nederland staan. Via de kaart kun je zoeken naar een molen bij jou in de buurt, of juist zoeken naar een

Meer info