Kaart

Wanneer je meer wilt leren over molens in Nederland, dan wil je er wellicht ook wel eens een paar

Meer info

Nieuwsbericht behoud molens

De molen is misschien wel één van de belangrijkste Nederlandse cultuurkenmerken van

Meer info

Nieuwsbericht nationale molendag

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vond de 43ste editie van de nationale molendag plaats. Ook dit jaa

Meer info

Programma molendag

Wil je ook eens molens bezoeken? Dat kan op de nationale molendag in Nederland. De nationale molendag is begonnen in 1973 en wordt sinds 1974 elk jaar gehouden op de tweede zaterdag in mei. Zoveel mogelijk molens draaien op deze dag, dit maakt het voor de bezoeker extra leuk! Gemiddeld komen er zo'n 100.000 bezoekers af op deze bijzondere dag, en dit aantal is nog steeds groeiend. Lees je op onze website goed in over molens zodat je goed voorbereid aan deze dag begint!

Programma molendag

De nationale molendag in Nederland heeft altijd een bijzonder programma voor mensen die graag molens bezoeken. De dag duurt twee dagen, en je kunt ervoor kiezen om één dag of om beide dagen molens te bezoeken. Het is een landelijk georganiseerde dag, vandaar de naam 'nationale' molendag. Het programma kun je zelf samenstellen. Hierbij kun je een specifieke molen uitzoeken, maar je kunt ook selecteren op plaats, provincie of trefwoord. Daarnaast kun je aangeven aan welke activiteit je graag op de nationale molendag je graag zou willen deelnemen. Denk hierbij aan pannenkoeken bakken, brood bakken, een markt of een expositie. Molens bezoeken is een bijzondere ervaring met voor iedereen wat wils!

Functie molens

Molens hadden vroeger veel meer waarde dan hede

Meer info

Kaart

Wanneer je meer wilt leren over molens in Neder

Meer info

Nieuwsbericht behoud molens

De molen is misschien wel één van de belangrijkste Nederlandse cultuurkenmerken van dit moment. Dit is dan ook één van de redenen waarom het behoud van de molens zo belangrijk is geworden voor vele mensen. In heel Nederland zijn er nu nog ruim 1200 molens te vinden. Dit is een heel stuk minder dan een eeuw geleden, maar dit is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk als er rekening wordt gehouden met het feit dat de molen allang niet meer als productiemiddel wordt ing

Meer info