Nieuwsbericht molen gebruik

Al sinds de prehistorie wordt er gebruik gemaakt van de eerste primitieve molens, namelijk de han

Meer info

Nieuwsbericht behoud molens

De molen is misschien wel één van de belangrijkste Nederlandse cultuurkenmerken van

Meer info

Functie molens

Molens hadden vroeger veel meer waarde dan hedendaags, doordat deze allerlei functies vervulde. T

Meer info

Programma molendag

Wil je ook eens molens bezoeken? Dat kan op de nationale molendag in Nederland. De nationale molendag is begonnen in 1973 en wordt sinds 1974 elk jaar gehouden op de tweede zaterdag in mei. Zoveel mogelijk molens draaien op deze dag, dit maakt het voor de bezoeker extra leuk! Gemiddeld komen er zo'n 100.000 bezoekers af op deze bijzondere dag, en dit aantal is nog steeds groeiend. Lees je op onze website goed in over molens zodat je goed voorbereid aan deze dag begint!

Programma molendag

De nationale molendag in Nederland heeft altijd een bijzonder programma voor mensen die graag molens bezoeken. De dag duurt twee dagen, en je kunt ervoor kiezen om één dag of om beide dagen molens te bezoeken. Het is een landelijk georganiseerde dag, vandaar de naam 'nationale' molendag. Het programma kun je zelf samenstellen. Hierbij kun je een specifieke molen uitzoeken, maar je kunt ook selecteren op plaats, provincie of trefwoord. Daarnaast kun je aangeven aan welke activiteit je graag op de nationale molendag je graag zou willen deelnemen. Denk hierbij aan pannenkoeken bakken, brood bakken, een markt of een expositie. Molens bezoeken is een bijzondere ervaring met voor iedereen wat wils!

Nieuwsbericht behoud molens

De molen is misschien wel één van

Meer info

Nieuwsbericht nationale molendag

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vond de 43ste ed

Meer info

Functie molens

Molens hadden vroeger veel meer waarde dan hedendaags, doordat deze allerlei functies vervulde. Tegenwoordig worden de molens bijna niet meer in gebruik genomen en vormen ze alleen nog een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Nederland staat immers bekend om onder andere de tulpen, klompen en molens. De reden waarom de functie van een molen bijna niet meer wordt gebruikt heeft vooral te maken met het feit dat er snellere manieren zijn uitgevonden, zoals de stoommachine en de elekt

Meer info