Programma molendag

Wil je ook eens molens bezoeken? Dat kan op de nationale molendag in Nederland. De nationale mole

Meer info

Nieuwsbericht molen gebruik

Al sinds de prehistorie wordt er gebruik gemaakt van de eerste primitieve molens, namelijk de han

Meer info

Functie molens

Molens hadden vroeger veel meer waarde dan hedendaags, doordat deze allerlei functies vervulde. T

Meer info

Kaart

Wanneer je meer wilt leren over molens in Nederland, dan wil je er wellicht ook wel eens een paar bezoeken. Dit zal in ons land geen probleem zijn, want Nederlandse molens zijn er zeer veel en ook veel verschillende soorten molens. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan werkende molens, maar ook aan oude (niet-werkende) molens en windmolens. Wij hebben voor jou een kaartje waarop alle molens in Nederland staan. Via de kaart kun je zoeken naar een molen bij jou in de buurt, of juist zoeken naar een specifieke molen. Voor de informatie zoals adres & telefoonnummer van de molen kun je terecht op deze bedrijvengids: www.bedrijfstelefoongids.nl. Deze telefoongids voor bedrijven heeft alle adressen van molens in Nederland op een rij.

Nederlandse molens

Je ziet al direct aan de kaart waarom Nederland molenland wordt genoemd. We hebben er zeer veel! Deze molens worden ingezet om al het water in ons land de baas te blijven. Er zijn nog ongeveer 1200 molens in Nederland waarvan er de meeste zich in Zuid-Holland bevinden. Helaas zijn er ook veel Nederlandse molens verdwenen. Een andere beroemde plek is Kinderdijk. Hier staan 19 molens bij elkaar. Nergens anders ter wereld zijn zo veel molens te vinden als daar. Kinderdijk is dus zeker het bezoeken waard wanneer je van molens houdt!

Kaart

Ieder blauw punt op de kaart is een molen. Via onderstaand kaartje kun je dus heel gemakkelijk alle molens in Nederland opzoeken. Je ziet direct het adres van de molen en als je op een molen klikt zie je ook direct de afzonderlijke website waarop je meer informatie kunt vinden over deze Nederlandse molen. Ideaal wanneer je een molen wilt gaan bezoeken of gewoon geïnteresseerd bent in Nederlandse molens.


Molens weergeven op een grotere kaart

Functie molens

Molens hadden vroeger veel meer waarde dan hede

Meer info

Nieuwsbericht behoud molens

De molen is misschien wel één van

Meer info

Nieuwsbericht molen gebruik

Al sinds de prehistorie wordt er gebruik gemaakt van de eerste primitieve molens, namelijk de handmolens. Deze molens werkten indertijd alleen nog maar op menselijke kracht. Door de jaren heen zijn er echter steeds meer uitvindingen gedaan met betrekking tot deze molens. Zo werd er eerst nog gebruik gemaakt van de dierlijke kracht (de rosmolen), waarna er een manier werd gevonden om de krachten en energie van de aarde zelf te gebruiken, zoals het water en de wind. Op deze manier zijn uiteinde

Meer info