Nieuwsbericht behoud molens

De molen is misschien wel één van de belangrijkste Nederlandse cultuurkenmerken van

Meer info

Nieuwsbericht nationale molendag

Op zaterdag 9 en zondag 10 mei vond de 43ste editie van de nationale molendag plaats. Ook dit jaa

Meer info

Functie molens

Molens hadden vroeger veel meer waarde dan hedendaags, doordat deze allerlei functies vervulde. T

Meer info

Kaart

Wanneer je meer wilt leren over molens in Nederland, dan wil je er wellicht ook wel eens een paar bezoeken. Dit zal in ons land geen probleem zijn, want Nederlandse molens zijn er zeer veel en ook veel verschillende soorten molens. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan werkende molens, maar ook aan oude (niet-werkende) molens en windmolens. Wij hebben voor jou een kaartje waarop alle molens in Nederland staan. Via de kaart kun je zoeken naar een molen bij jou in de buurt, of juist zoeken naar een specifieke molen. Voor de informatie zoals adres & telefoonnummer van de molen kun je terecht op deze bedrijvengids: www.bedrijfstelefoongids.nl. Deze telefoongids voor bedrijven heeft alle adressen van molens in Nederland op een rij.

Nederlandse molens

Je ziet al direct aan de kaart waarom Nederland molenland wordt genoemd. We hebben er zeer veel! Deze molens worden ingezet om al het water in ons land de baas te blijven. Er zijn nog ongeveer 1200 molens in Nederland waarvan er de meeste zich in Zuid-Holland bevinden. Helaas zijn er ook veel Nederlandse molens verdwenen. Een andere beroemde plek is Kinderdijk. Hier staan 19 molens bij elkaar. Nergens anders ter wereld zijn zo veel molens te vinden als daar. Kinderdijk is dus zeker het bezoeken waard wanneer je van molens houdt!

Kaart

Ieder blauw punt op de kaart is een molen. Via onderstaand kaartje kun je dus heel gemakkelijk alle molens in Nederland opzoeken. Je ziet direct het adres van de molen en als je op een molen klikt zie je ook direct de afzonderlijke website waarop je meer informatie kunt vinden over deze Nederlandse molen. Ideaal wanneer je een molen wilt gaan bezoeken of gewoon geïnteresseerd bent in Nederlandse molens.


Molens weergeven op een grotere kaart

Functie molens

Molens hadden vroeger veel meer waarde dan hede

Meer info

Nieuwsbericht molen gebruik

Al sinds de prehistorie wordt er gebruik gemaak

Meer info

Programma molendag

Wil je ook eens molens bezoeken? Dat kan op de nationale molendag in Nederland. De nationale molendag is begonnen in 1973 en wordt sinds 1974 elk jaar gehouden op de tweede zaterdag in mei. Zoveel mogelijk molens draaien op deze dag, dit maakt het voor de bezoeker extra leuk! Gemiddeld komen er zo'n 100.000 bezoekers af op deze bijzondere dag, en dit aantal is nog steeds groeiend. Lees je op onze website goed in over molens zodat je goed voorbereid aan deze dag begint! Programma molen

Meer info